Варшава оптужује: Белоруски војници секу бодљикаву жицу кроз коју пролазе мигранти (ФОТО)

Белоруски војници
Пољски министар одбране оптужио белоруску војску да помоћу маказа за сечење арматуре и бодљикаве жице омогућава мигрантима да прелазе границу. Белоруски војници усмеравају и покривају групе миграната који се налазе у непосредној зони границе.

Наиме, јуче су пољски пољски војници спречили групу мигаранта да незаконито пређу пољско-белоруску границу. Према речима пољског Министарства одбране  белоруски војници су усмеравали и покривали групу миграната у циљу насилног преласка државне границе са Пољском. Том приликом потезано је и лично наоружање.

У међувремену се појавила фотографија на којој се наводно виде белоруски војници. Они су у рукама носили маказе за сечење арматуре и дебеле жице. 

❗️🇷🇸 Перспективни телеграм канали на српском језику. 
Посетите их кликом на линк и постаните њихов члан:

❌ ЛИНК 1 Ратни извештаји-наоружање
❌ ЛИНК 2 Руски канал на српском језику
❌ ЛИНК 3 21+ !ОПРЕЗ убиства,криминал,није за свакога
❌ ЛИНК 4 астрономија и астрофизика

Пољска је појачала своје граничне јединице које свакодневно патролирају на граници са Републиком Белорусијом. Они том приликом користе и коњичке саставе. Изграђен је и преградни слој који се састоји од ограда и препека са бодљикавом жицом. Процене су да је на граници са Републиком Белорусијом ангажовано 8-10 хиљада пољских војника и полицијаца (као и елемената територијалне одбране).

Пољска
Постани члан Телеграм канала Борбени Ефективи

>ЛИНК<

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *