Хрватски контингент у оквиру КФОР-а појачао осматрање комуникација и прелаза на Косову и Метохији

Хрватски контингент на Косову
Хрватски контигнент еквивалнета моторизоване чете појачао је своје активности на Косову и Метохији. Они том приликом контролишу главне и споредне путеве који директно или индиректно могу да утичу на мисију КФОР-а. Иначе ове снаге имају веома присну сарадњу са КСБ (бригада за брзо реаговање) где повремено изводе заједничке вежбе, а присутна је и обука као и размена искустава.

Припадници моторизоване пешадијске чете хрватске војске која се налази у саставу Кфора на Косову и Метохији појачали су своје патролне активности у циљу обиласка „тачака од посебног интереса“.Земљиште на коме јединица обавља ове делатности је понекад неприступачно и захтевно за коришћење моторних возила. Хрватски контингент иначе имај веома присну сарадњу са КСБ (бригада за брзо реаговање).

❗️🇷🇸 Перспективни телеграм канали на српском језику. 
Посетите их кликом на линк и постаните њихов члан:

❌ ЛИНК 1 Ратни извештаји-наоружање
❌ ЛИНК 2 Руски канал на српском језику
❌ ЛИНК 3 21+ !ОПРЕЗ убиства,криминал,није за свакога
❌ ЛИНК 4 астрономија и астрофизика

Основни циљ ових задатака је прикупљање информација о саобраћају на главним комуникацијама. Контролишу се главни и споредни путеви који могу директно или индиректно да утичу на мисију КФОР-а као и да угрозе стабилно окружење и слободу кретања за све грађане тзв. Републике Косово*.

Што се тиче јачина ове чете процене је да она не прелази брoјку 100-150 људи. Хрватски контингент је опремљен стандардним наоружањем и борбеном опремом. Ове снаге поседују теренска и оклопна (?) возила, војно-транспортне хеликоптере.


>ЛИНК<


 

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *